Kempeleessä on kokeilut vuodesta 2009 asti hallintomallia, jossa lautakuntia vähennettiin rajusti ja päätöksentekoa siirrettiin suoraan kunnanvaltuustolle.

Lautakuntien tilalle asioita valmistelemaan muodostettiin valtuustoon neljä eri valiokuntaa, joissa on mukana sekä virkamiehiä että valtuutettuja.

Uudesta mallista luopumista vaativien mielestä valiokunnilla ei ole lainkaan valtaa. Virkamiesvalta on lisääntynyt, vaikka tarkoitus oli vahvistaa kunnanvaltuuston roolia ylimpänä päätöksentekijänä ja parantaa valtuuston aktiivista osallistumista asioiden valmisteluun.

– Valta on siirtynyt kunnanhallitukselle ja kunnan johtoryhmälle, lähinnä silmäätekeville henkilöille. Valiokunnista on muodostunut kahvittelukekkereitä ja ompeluseuroja, arvostelee Kempeleen suurimman valtuustoryhmän Keskustan edustaja Tapio Juvani.

Juvani on yksi aloitteen allekirjoittaneista. Hänen lisäkseen hallintomallista luopumista vaatii kaksi kokoomuksen valtuutettua sekä yksi valtuutettu viheideist ja SDP:stä kummastakin.

(Yle) Uutinen uuden hallintomallin aiheuttamasta turhautumisesta

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä