Uusyrityskeskuksen ja Seudullisten Yrityspalveluiden toiminta on keskitetty Espoossa YritysEspoo -nimen alle.

YritysEspoo tarjoaa neuvontaa muun muassa yrityksen perustamiseen, liiketoiminnan kehittämiseen, rahoitukseen ja omistajanvaihdoksiin. Palvelu on maksutonta.

YritysEspoon toimisto sijaitsee Innopolissa Otaniemessä, mutta toimialueena on Espoon lisäksi myös Kauniainen ja Kirkkonummi. Toimitusjohtaja Erkki Pärssisen mukaan tavoitteena on olla selkeä ykkösosoite kaikissa yrittäjyyteen ja yrityksen kehittämiseen liittyvissä kysymyksissä.

– Paljon puhuttu yhden luukun periaate toteutuu meillä myös käytännössä. Teemme tiivistä yhteistyötä monien muiden yrityspalveluja tarjoavien tahojen kanssa. Jos meiltä ei saa valmista vastausta, löytyy apu verkostomme kautta, Pärssinen sanoo.

Nokian saneeraus näkyy

YritysEspoon asiantuntijat käyvät vuosittain läpi yli tuhat uutta liikeideaa. Niiden pohjalta syntyy vuosittain noin 450 uutta yritystä. Liiketoiminnan kehittämiseen liittyviä neuvoja annetaan niinikään sadoille pk-yrittäjille.

Pärssisen mukaan asiakasmäärät kasvavat myös jatkossa, sillä ICT-alan rakennemuutokselle ei näy nopeaa loppua. Myös Nokian mittavat irtisanomiset ovat näkyneet selvästi YritysEspoon ajanvarauksessa.

– Olemme antaneet yritysten perustamiseen liittyvää neuvontaa viime viikkoina kymmenille ex-nokialaisille. Sieltä on varmasti odotettavissa mielenkiintoisia avauksia, Pärssinen ennustaa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä