Helsinkiläiset ovat tyytyväisiä palveluihin. Euroopan komission kyselytutkimuksessa peräti 93 prosenttia oli tyytyväisiä julkiseen liikenteeseen.

Oulu ja Helsinki pitivät Suomen lippua korkealla Euroopan komission kyselytutkimuksessa, jossa selvitettiin asukkaiden tyytyväisyyttä oman kaupungin palveluihin. Liikuntapalveluiden osalta Oulussa asuu Euroopan tyytyväisin kansa, sillä peräti 85 prosenttia oululaisista on tyytyväisiä kaupungin liikuntapaikkoihin. Myös Helsinki oli kaupunkien kärkikaartia liikuntapalvelujen suhteen.

Joukkoliikenteen osalta Helsinki hakkasi Oulun 10-0. Kun joukkoliikenteen palveluihin oli tyytyväisiä Helsingissä jopa 93 prosenttia, niin Oulussa kaupunkilaisista tyytyväisiä tilanteeseen oli vain 45 prosenttia vastaajista. Liikenteen suhteen vain Wien ja Zurich menivät tässä helsinkiläisten edelle.

Euroopan komissio julkaisemassa selvityksessä kartoitettiin elämänlaatua 79 eurooppalaisessa kaupungissa. Selvitystä varten haasteltiin yli 40 000 kaupunkilaista. Kyselytutkimus toteutetaan kolmen vuoden välein.

Tutkimuksesta Helsingin kaupungin nettisivuilla

Tutkimus kokonaisuudessaan englannin kielellä

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä