Helsingin kaupungin sosiaalivirasto esittää, että kaupunki luopuu vielä tämän vuoden aikana pienimmistä lastenkodeistaan, kertoo Helsingin Sanomat.

Lakkautuslistalla ovat 13-paikkainen Kannelmäen nuorisokoti, 7-paikkainen nuorisokoti Koskelassa ja yksi 6-paikkainen osasto Mellunkylän lastenkodissa.

HS:n haastattelemia työntekijöitä kaupungin suunnitelma ihmetyttää. Vaikka päätöksiä ei ole vielä tehty, työntekijöiden näkemässä paperissa muutostyöryhmän tehtäväksi annetaan valmistella ehdotus niin, että syyskuussa lastenkoteja on Helsingissä viisi.

– Mitä pienempi yksikkö, sitä parempi, tiivistää Helsingin 300 lastensuojelijan luottamusmies Markku Koskinen HS:ssa.

Myös erityisen huolenpidon Etappi-osasto on lakkautuslistalla. Etappi-osastossa Mellunkylässä on kerrallaan viisi 9-17-vuotiasta lasta.

– Siellä on kaikkein ongelmallisimpia lapsia, siksi paikan pitää olla tavallista vankempi rakenteiltaan, panssarilaseineen kaikkineen. Mihin heidät laitetaan? Koskinen kysyy.

Apulaiskaupunginjohtaja Laura Rädyn mukaan uudistukset johtuvat lastensuojelulain muutoksesta, jonka mukaan sijaishuoltoa tarvitsevalle lapselle pitää ensisijaisesti löytää sijaisperhe.

– Erityista talouspainetta tähän ei liity, mutta jos uudistus tehdään hyvin, se voi olla myös taloudellinen ratkaisu, Räty sanoo HS:lle.

Uutinen Helsingin Sanomien verkkosivuilla

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä