Kuva: Seppo Haavisto

Koronatilanne pahenee, mikä puhuttaa kouluissa: voidaanko opetus järjestää turvallisesti?

Jyväskylä käynnistää opetuksen lähiopetuksena peruskouluissa, toisella asteella ja korkeakouluissa. Kaupunki kertoo tiedotteessaan, että toisella asteella ja korkeakouluissa tehdään itsenäiset päätökset opetuksen toteuttamisen käytännöistä omien koronasuunnitelmien mukaisesti.

Jyväskylän kaupungin poikkeusolojen johtoryhmä kävi maanantaina läpi koronatilannetta ja sen suosituksia. Kaupunki siirtyi viime viikolla koronan kiihtymisvaiheeseen.

Kouluissa maskeja suositellaan käytettävän 6. vuosiluokasta alkaen. Kaupungin omassa toiminnassa perusopetuksen sekä varhaiskasvatuksen henkilökunnan edellytetään käyttävän työpaikalla visiirejä tai maskeja.

Vanhempien on käytettävä niin ikään maskeja lapsiaan kouluun tai varhaiskasvatukseen saattaessaan. Ohjeet ovat samat kuin keväällä ja voimassa vuoden loppuun asti

Syksyn aikana ei järjestetä koulujen välisiä tapahtumia, joissa oppilasryhmät sekoittuvat tai ovat laajasti kontaktissa toisiinsa. Myöskään retkiä tai leirikouluja ei perusopetuksessa syksyllä järjestetä.

”Älkää matkustako leviämisalueille”

Kaupunki jatkaa etätyösuositusta oman henkilökunnan osalta vuoden loppuun asti kaikissa niissä työtehtävissä, joissa etätöiden tekeminen on mahdollista. Etätyön tekemisestä sovitaan aina esimiehen kanssa.

Myös toimielinten kokoukset järjestetään syksyllä lähinnä etäkokouksina. Mikäli lähikokouksia järjestetään perustelluista syistä, niissä tulee noudattaa kahden metrin turvaväliä ja käyttää maskeja.

Kaupunki ei suosittele matkustamista leviämisvaiheen alueelle. Tämä koskee sekä oman henkilökunnan työmatkustamista, mutta myös muiden asukkaiden toivotaan välttämään turhaa matkustamista leviämisvaiheessa oleville alueille.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*