Kouvola on onnistunut hillitsemään menojaan säästötoimenpiteillä, ilmenee kaupungin tulosennusteesta.

Jos lokakuun toteutuman perusteella tehty ennuste pitää kutinsa, Kouvolan henkilöstömenot vuonna 2013 ovat 278,3 miljoonaa euroa eli noin 10 miljoonaa euroa (3,5 %) pienemmät kuin vuonna 2012.

Kouvolassa käytiin viime vuonna yt-neuvottelut, joissa päätettiin lomauttaa henkilöstöä tänä vuonna ja asetettiin henkilöstön vähentämisen tavoite tuleville vuosille.

Kuluvana syksynä Kouvola päätti käynnistää uudet, koko henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut, joilla tavoitellaan 600 työntekijän vähentämistä ja sitä kautta 20 miljoonan euron vuosittaisia säästöjä.

Neuvottelut jatkuvat vähintään 8. tammikuuta saakka, kertoo Kouvolan henkilöstöjohtaja Päivi Karhu Kuntalehdelle.

Neuvotteluja siirtää kaupungin organisaation uudistaminen, joka on menossa 2.12. kaupunginhallituksen käsittelyyn ja 9.12. valtuuston käsittelyyn. 

– Lähinnä siinä on ylärakenteen vahvistamisesta kyse. Se pitäisi lukita, jotta pääsemme jatkamaan valmistelua. Kaikilla organisaatiomuutoksilla on vaikutus myös hallinnon henkilöstöä koskeviin asioihin, Karhu sanoo.

– Yt-neuvottelut kestävät pitempään, koska mukana on niin monta liikkuvaa osaa jotka vaikuttavat tavoitteen toteutumiseen.

Henkilöstövähennyksiin tähtäävät neuvottelut on Karhun mukaan joka tapauksessa vaiheistettu.

– Ensimmäisessä vaiheessa tarkastelemme nykyisellä palvelurakenteella ja -verkolla ja mahdollisella uudella organisaatiolla. Parhaillaan kuvataan palveluverkkoa, ja sitä koskevat asiat tulevat keväällä käsittelyyn, jolloin henkilöstövaikutuksia voi syntyä lisää, Karhu sanoo.

Tänä vuonna saavutetuissa säästöissä merkittävä osa on syntynyt eläkepoistuman tehokkaalla käytöllä, ja samaa keinoa pyritään Karhun mukaan hyödyntämään myös meneillään olevien yt-neuvotteluiden tavoitteeseen pääsemiseksi.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä