Kuva: Ville Miettinen
Pride-viikko näkyy vahvasti Helsingin paraatipaikalla, kaupungintalon lipputangoissa ja julkisivussa.

Helsingissä tällä viikolla järjestettävä kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtuma Helsinki Pride näkyy vahvasti pääkaupungin katukuvassa.

Tapahtuman tarkoituksena on edistää ja nostaa esiin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia. Tänä vuonna Pride-viikon teemana on ääni. Teemalla halutaan tuoda esille yhteisöjen moninaisuus ja tehdä tilaa äänille, jotka usein jäävät kuulematta.

Helsingin kaupungintalon lisäksi esimerkiksi HAM, Töölön kisahalli, Uimastadion, kulttuuritalot ja monet kirjastot liputtavat Priden kunniaksi tapahtumaviikon ajan.

Myös Helsingin kulttuuritalot liputtavat yhdenvertaisuuden puolesta. Kuvassa Malmitalo.

Helsingin kaupungin mukaan teema tukee myös kaupungin tavoitteita: tarkoitus on tuottaa sellaisia palveluita, joita kaikilla kaupunkilaisilla on turvallinen ja yhdenvertainen mahdollisuus käyttää sekä tarjota työyhteisö, jossa jokainen saa olla oma itsensä.

Helsingin tavoitteena on olla maailman toimivin kaupunki ja hyvä koti jokaiselle. Helsinki Pride -tapahtuma nostaa esille tähän liittyviä tärkeitä teemoja, tarjoaa merkityksellisiä kohtaamisia, pitää meteliä keskeisistä epäkohdista, luo elävää kaupunkikulttuuria ja kaiken tämän lisäksi onnistuu vielä pitämään hauskaa, Helsingin pormestari Jan Vapaavuori, kok., sanoo tiedotteessa.

– Kunpa kaupunkiorganisaatiokin osaisi aina olla näin monipuolisesti aikaansaava, Vapaavuori sanoo.

Yksi viikon päätapahtumista on lauantaina järjestettävä kulkue, jossa Helsingin pormestarikunta ja muu kaupungin edustus matkaa kaupungin liikelaitos Staran ympäristöystävällisellä kuorma-autolla, joka kulkee jätteistä ja tähteistä valmistetulla biopolttoaineella.

 

Helsingin Seudun Liikenne -kuntayhtymä on yksi mukana olevista organisaatioista.
Miettinen Ville
Miettinen Ville
ville.miettinen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*