Kuva: Ville Miettinen

Yli 500 EU:n, valtioiden, alueiden ja paikallistason päättäjää kaikista jäsenvaltioista kokoontuu Bukarestiin 14.–15. maaliskuuta keskustelemaan Euroopan tulevaisuudesta ja alueiden ja kuntien roolista uudistetussa Euroopan unionissa.

Huippukokoukseen, jonka aiheena on (Re)New Europe (Euroopan uudistaminen), osallistuu myös EU:n korkean tason edustajia, kuten Romanian presidentti Klaus Iohannis, Romanian pääministeri Viorica Dăncilă, Euroopan alueiden komitean puheenjohtaja Karl-Heinz Lambertz ja ensimmäinen varapuheenjohtaja Markku Markkula, Euroopan talous- ja sosiaalikomitean puheenjohtaja Luca Jahier sekä EU:n brexit-pääneuvottelija Michel Barnier.

”Huippukokous järjestetään EU:n kannalta kriittisessä vaiheessa, jossa merkittävät päätökset vaikuttavat sen tulevaisuuteen”, alueiden komitean tiedotteessa todetaan.

Kriittisiä aiheita ovat Britannian odotettavissa oleva EU-ero, toukokuussa pidettävät Euroopan parlamentin vaalit sekä neuvottelut vuoden 2020 jälkeisestä EU:n pitkän aikavälin talousarviosta.

Kokouksen teemoja ovat mm. sosiaalinen yhteenkuuluvuus ja integraatio alueilla ja kunnissa; EU:n alueet ja kunnat kestäväpohjaisen tulevaisuuden rakentajina; alueellinen yhteenkuuluvuus EU:n kansalaisia yhdistävänä tekijänä ja nuorten paikallis- ja aluepäättäjien odotukset EU:lta.

Michel Barnier’n odotetaan osallistuvan kaksi viikkoa ennen brexit-määräpäivää (29. maaliskuuta) pidettävään huippukokoukseen keskustellakseen Britannian EU-eron vaikutuksista EU:n alueisiin ja kuntiin sekä siitä, miten EU tukee brexitistä eniten kärsiviä kuntia ja alueita.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*