Kuva: Heinolan kaupunki

Heinolan kaupunginvaltuuston tuore puheenjohtaja Juuso Seppälä, kok., on muistuttanut valtuutettuja hillitystä, asiallisesta ja arvokkaasta pukeutumisesta, uutisoi Itä-Häme.

Miehillä tämä merkitsee kaulusaidan ja pikkutakin käyttöä.

– Valtuuston, kaupungin ylimmän päättävän elimen, kokous on minusta sen verran arvokas tilaisuus, että siihen voi kerran kuukaudessa pukeutua pykälää arvokkaammin, Seppälä totesi.

Pukuohjeeseen ei ollut erityistä syytä esimerkiksi valtuutettujen ulkoisessa olemuksessa, vaan Seppälä totesi ottaneensa asian puheeksi yleisellä tasolla.

– Tulen palaamaan asiaan muutaman kokouksen jälkeen, jos aihetta ilmenee, Seppälä sanoi.

Itä-Hämeen mukaan valtuuston puheenjohtajan pukeutumisohje keräsi päättäjiltä ja kaupunkilaisilta niin kehuja kuin ihmettelyä sosiaalisessa mediassa.

Heinolan valtuusto valitsi tammikuussa Seppälän, 24, yksimielisesti uudeksi puheenjohtajakseen. Hän on Suomen nuorin valtuuston puheenjohtaja.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Uniformupakko vain vieraannuttaa luottamushenkilöt tavallisista tallaajista. Itsekeskeistä oman tärkeyden korostamista tekosyin. Luottamustoimessa on paljon tärkeämpää osallistuminen ja vaikuttaminen kuin mallinukkena oleminen.

  2. Ihan oikea linja. Muutenkin meidän pukeutumisessa olisi paljonkin korjaamisen aihetta. Tullaan kokouksiin huomioliivit päällä, likaisissa työvaatteissa ja rojukengissä. Toisaalta mehän asuimme savumajoissa ja opimme kirjoittamaan ja lukemaan vasta äsken. Mikä onkaan suomalainen kulttuuriperinne ?

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä