Käteisautomaattinostojen, kortti- ja mobiilimaksamisen sekä verkkopankkipalveluiden odotetaan toimivan normaalisti. (Kuva: Pixabay)

Hallituksen työmarkkinatoimia vastustava lakko vaikuttaa pankkien ja vakuutusyhtiöiden palveluihin torstaina 1. helmikuuta.

Useat pankkien ja vakuutusyhtiöiden konttorit ovat kiinni ja puhelinpalvelut saattavat ruuhkautua.

Käteisautomaattinostot, kortti- ja mobiilimaksaminen sekä verkkopankkipalvelut toimivat näillä näkymin normaalisti. Käteistä voi nostaa niissä kaupoissa, jotka tarjoavat käteisen nostopalvelua. Palveluissa saattaa kuitenkin esiintyä häiriöitä, ja niiden korjaaminen voi lakon aikana kestää tavanomaista kauemmin.

Finanssiala ry:n toimitusjohtaja Arno Ahosniemi on pettynyt siihen, että Ammattiliitto Pro ulotti lakon myös rahoitus- ja vakuutusalalle.

– Meillä rahoitus- ja vakuutusalalla on hyvä ja pitkä yhteistyökulttuuri sekä vahva sopimisen perinne, joten maan hallituksen painostaminen toimialamme kautta on kohtuutonta. Kärsijöiksi ja maksajiksi joutuvat tavalliset kansalaiset ja yritykset, Ahosniemi lausuu Finanssiala ry:n tiedotteessa.

Ennen pankkiin tai vakuutusyhtiöön lähtöä kannattaa siis tarkistaa, että konttori on varmasti auki. Pääsääntöisesti aukiolo selviää pankin omalta verkkosivulta. Finanssialan verkkosivulle on myös kerätty koottu lista eri pankeista ja vakuutusyhtiöistä.

Finanssiala varoittaa kansalaisia mahdollisista huijareiden yhteydenotoista lakon aikana.

– Poikkeustilanne on otollinen hetki lähettää vaikkapa pankkitunnuksia kalasteleva huijausviesti jonkinlaisella verukkeella. Kannattaa muistaa poikkeusaikanakin, että pankki tai viranomainen ei koskaan kysele pankkitunnuksia tai maksukortin numeroa viestillä. Viestien linkkejä ei myöskään pidä avata, Ahosniemi muistuttaa.

Myös esimerkiksi joukkoliikenne on pysähdyksissä torstaina lakon vuoksi.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä