Rauman kaupunki on yhdessä keskeisten paikallisten toimijoiden kanssa ryhtynyt toimenpiteisiin raumalaisen telakkateollisuuden toimintaedellytysten turvaamiseksi.

Rauman mielestä julkista keskustelua telakkateollisuuden ahdingosta ja meriteollisuuden rakennemuutoksesta on käyty pitkälti niin, että Rauman telakan ja sen toimintaedellytysten lähtökohtia ei ole keskustelussa tarkasteltu.

Seudun kokonaistyöpaikkamäärästä noin 10 prosenttia on suoraan laivanrakennusteollisuuspohjaista. Suoraan STX Finlandin Rauman telakalla on noin 900 työntekijää. Lisäksi alihankinta- ja sopimustoimittajaverkostossa on noin 1000 ja palvelusektorilla noin 1000 työpaikkaa.

Lähtökohtana on, että valtakunnan tasolla tehtävissä meriteollisuuden rakennemuutosvalmisteluissa huomioidaan Rauman meriteollisuuden ja nykytilanteessa erityisesti telakan tarpeet, Rauman kaupungin tiedotteessa todetaan.

Rauman telakka on erikoistunut mm. autolauttoihin, monitoimialuksiin, jäänmurtajiin, merivoimien aluksiin ja offshore-osaamiseen.

Yhteistyöryhmässä toimivat jäseninä STX Finlandin Rauman telakka, Rolls-Royce Oy, Steerprop Oy, Rauman Interior Oy, Aslemetals Oy, Rauman kauppakamari ja Rauman Yrittäjät. Mukaan yhteistyöhön kutsutaan myös raumalaiset kansanedustajat Kristiina Salonen ja Sauli Ahvenjärvi, Satakunnan Ely-keskus ja Satakuntaliitto.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä