Eri puolilla maata on hankkeilla ainakin 3 miljardin euron edestä uutta sairaalarakentamista.

Kuntalehden haastattelemat asiantuntijat katsovat, että sairaalarakentamisessa on käynnissä kilpavarustelu, joka ei ole kenenkään käsissä.

Uusien sairaaloitten rakentamista perustellaan sillä, että nykyinen sairaalakanta on tullut iältään tiensä päähän.

Asiantuntijoitten mukaan sairaanhoitopiirit haluavat uusilla sairaaloilla varmistaa myös tulevaisuutensa uudessa sote-ratkaisussa.

Suomessa arvioidaan olevan jo nyt 10 000 laitospaikkaa liikaa.

Kilpavarustelua käydään erityisesti erikoissairaanhoidossa, mutta toisaalta myös yksityisen ja julkisen sektorin välillä.

Lue lisää tänään ilmestyvästä Kuntalehdestä 6/2015, jonka teema on sote.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Sairaalarakentamisessa on paitsi kilpavarustelua myös valitettavan paljon vanhanaikaista kerskarakentamista. Nyt olisi Suomella mahdollisuus rakentaa uutta asiakaskeskeisesti, omahoitoa, kuntoutusta ja terveyden edistämistä ajatellen. Kun tutustuu esim. sairaanhoitopiirien hankkeisiin niin vanhanaikainen haliintokeskeisyys ja potilaiden makuuttaminen on edelleen keskiössä. Sairaalarakentamisessa tulee nyt antaa tilaa uusille innovaatioille, myös pienille startup yrityksille joilla on tuoteportfolioissaan vientipotentiaalia omaavia tuotteita.
    Liian paljon kuunnellaan vain suuria rakennusyrityksiä joilla on vanhentunut kösitys hoidon ja kuntoutuksen tiloista.

  2. Kiitos Kuntalehdelle asiantuntevasta artikkelista. Twiittasin samasta aiheesta 19.3., että Kuntaliiton ja sosiaali- ja terveysministeriön on koordinoitava, etteivät sairaanhoitopiirit tee päällekkäisiä sairaalainvestointeja ja 21.3.2015 näin: Toiveissa artikkeleita Kuntalehteen ja mediaan sairaanhoitopiirien investointisuunnitelmista laajemman argumentoinnin aikaansaamiseksi.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä