kuva: Kokemäen kaupunki
Reijo Siltala palaa kuntajohtajaksi. Hän toimi Kokemäen kaupunginjohtajana syksystä 2014 kevääseen 2018.

Janakkalan valtuusto valitsi maanantaina uudeksi kunnanjohtajaksi Reijo Siltalan. Siltala sai valtuuston vaalissa 21 ääntä, Jenni Jokela 11 ääntä ja Petrus Kukkonen yhden äänen.

Reijo Siltala on Leader-ryhmä Karhuseudun toiminnanjohtaja. Hän toimi Kokemäen kaupunginjohtajana syksystä 2014 kevääseen 2018. Hän on työskennellyt myös Perlaconin konsulttina, Köyliön hallintojohtajana ja Satakunnan koulutuskuntayhtymän toimialajohtajana.

Siltala on filosofian tohtori. Hän on pohjakoulutukseltaan luokanopettaja, mutta on tehnyt pitkään töitä myös tutkijana ja väitellyt filosofian tohtoriksi liiketalousinnovaatioista ja opetuksen innovatiivisuudesta.

– Olen pari vuotta katsonut yhteiskunnallista vaikuttamista hieman eri näkökulmasta ja oppinut siitä paljon. Kunta-ala on mielestäni kaikesta haastavuudestaan huolimatta hyvin kiinnostava toimintaympäristö, ja Janakkalan avautunut virka oli sellainen mahdollisuus, johon oli suorastaan pakko tarttua, Siltala sanoo.

MainosKunnanjohtajan virkaa tavoitteli 20 hakijaa ja 4 suostumuksensa antanutta. Heistä 11 haastateltiin ja 4 lähetettiin soveltuvuusarviointiin. Virka tuli haettavaksi, kun kuntaa vuodesta 2014 johtanut Tanja Matikainen jätti tehtävänsä viime vuoden marraskuussa.

Sähköisesti pidetyn kokouksen esityslistalla oli vain kunnanjohtajan valinta. Kokous venyi silti neljän tunnin mittaiseksi, sillä suljettua lippuäänestystä varten valtuutetut joutuivat matkustamaan kunnantalolle. Valtuutetut menivät kunnantalon piha-alueelta käsienpesun kautta valtuustosaliin äänestämään siten, että tarvittavat turvavälit huomioitiin. Lisäksi valtuutetut käyttivät suu-nenäsuojusta.

Juttua muutettu 20.4.2020 klo 22.59: Lisätty Siltalan kommentti.