Poliisi jatkaa kouluampumisen tutkintaa ja muistuttaa, että asian selvittäminen kuuluu sen vastuulle. (Kuva: Ville Miettinen)

Poliisi on saanut viikonlopun tutkimusten aikana selville uusia asioita Vantaan Viertolan koulussa tapahtuneesta ampumisesta.

– Olemme jo aiemmin kertoneet, että epäillyn tekijän käyttämä ase kuuluu lähisukulaiselle. Ase ei kuulu perheenjäsenelle ja asetta on säilytetty asianmukaisesti. Epäilty on saanut aseen haltuunsa luvatta, vahvistaa rikoskomisario Marko Särkkä Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen maanantaina julkaisemassa tiedotteessa.

Poliisi kertoo, että molemmat ampumisessa loukkaantuneet tytöt ovat edelleen sairaalahoidossa. Toisen uhrin tila on poliisin mukaan edelleen kriittinen, mutta toista uhreista poliisi on päässyt viikonlopun aikana jo kuulustelemaan.

Yksi 12-vuotias poika menehtyi tiistaina Viertolan koulun Jokirannan yksikössä tapahtuneen ampumisen seurauksena.

Aiemmin poliisi kertoi, että epäilty 12-vuotias tekijä olisi pakomatkansa aikana uhannut aseella muita henkilöitä, mutta tämänhetkisen tiedon mukaan näin ei olisikaan tapahtunut.

Poliisi kertoo selvittävänsä edelleen tekoon johtaneita syitä. Syyksi aiemmin kerrottu kiusaaminen on hyvin subjektiivinen ja yksilöllinen kokemus”, poliisi toteaa nyt tiedotteessaan.

Esitutkinnassa on ilmennyt, että koulun henkilökunta on toiminut tapahtuma-aikaan esimerkillisesti ja vastuullisesti.

– Viertolan ampumistapauksen jälkeen useisiin poliisilaitoksen alueella sijaitseviin kouluihin on tehty erilaisia uhkauksia, joita poliisi selvittää. Kaikkiin uhkauksiin suhtaudutaan erittäin vakavasti. Uhkauksia ei tule tehdä edes ”läpällä”, muistuttaa Särkkä.

Lue myös:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä