Nuoret pitävät kuntatyötä yhteisen hyvän puolesta työskentelynä, mutta nuorten mielikuvat kunta-alalla työskentelystä ovat myös merkittävästi kapea-alaisemmat kuin mitä kunta työnantajana todellisuudessa tarjoaa, ilmenee KT Kuntatyönantajien, Kuntaliiton ja Kevan teettämästä selvityksestä.
 
Tosiasiassa kunta-ala tarjoaa nykyisin työpaikkoja huomattavan monipuolisesti.
 
Nuorten mielestä tärkeintä työssä on hyvä työilmapiiri, varmuus työpaikan säilymisestä, mahdollisuus vaikuttaa oman työn sisältöön, monipuolisuus ja oma hyvinvointi.
 
Kuntatyön vetovoimaa nuorten keskuudessa vähentävät mielikuvat jähmeästä byrokratiasta ja alhaisesta palkkauksesta. Vain viidennes nuorista arvioi johtamisen tai työilmapiirin kunnissa olevan hyvää.
 
Kuntatyöllä on vahvuuksia nuorten silmissä
 
Toisaalta nuoret pitävät kunta-alaa Suomen tulevaisuudelle tärkeänä ja hakeutuvat varsin hyvin koulutusaloille, jotka tarjoavat mahdollisuuden työllistyä kuntiin.
 
Valtaosa nuorista näkee kunta-alan työn tarjoavan mahdollisuuden vaikuttaa ihmisten elämään ja tarjoavan turvallista, ihmisläheistä työtä, jolla on merkitystä. Kuntaa pidetään myös oikeudenmukaisena työnantajana.
 
Selvityksestä ilmenee, että nuoret näkevät kunta-alan vahvuuksina turvallisen ja pitkäaikaisen työuran, reilun pelin eli lakien ja säädösten noudattamisen, ison organisaation myötä hyvät resurssit, rahan vallan kritiikin ja yhteisen hyvän eteen työskentelyn sekä kesätyöt ja työelämäharjoittelu.
 
Syksyllä 2012 toteutettuun kyselyyn kunta-alan vetovoimasta vastasi 541 Manner-Suomessa asuvaa 15–25-vuotiasta. Kyselyn toteutti 15/30 Research.
 
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä