Kuva: Ville Miettinen
Helsinki on panostanut muun muassa pyöräilyn edistämiseen.

Helsinki palkittiin torstaina Urheilugaalassa Suomen liikkuvimpana kuntana.

Kuntaliiton ja opetus- ja kulttuuriministeriön järjestämässä kilpailussa oli tänä vuonna teemana kunnissa liikunnallisen elämäntavan edistämisessä tehty yhteistyö.

Helsingin kaupunkistrategian kärkihankkeisiin kuuluu liikkumisohjelma, jonka tavoite on lisätä kaupunkilaisten liikkumista ja vähentää istumista.

-Kyse ei niinkään ole siitä, että haluaisimme edistää liikunnan harrastamista, vaan sitä, että ihmiset liikkuisivat päivittäin, muistaisivat tauottaa päivittäistä istumistaan ja muistaisivat, että pienikin liike arjessa auttaa terveyden ja hyvinvoinnin edistämisessä, Helsingin kaupungin liikuntajohtaja Tarja Loikkanen sanoo Helsingin kilpailuvideolla.

Helsingin palkinnon ottivat vastaan liikuntajohtaja Tarja Loikkanen ja projektipäällikkö Minna Paajanen. (Näyttökuva Yle Areenan lähetyksestä)

Loikkanen muistutti tunustuksen olevan laajan yhteistyön tulos.

– Meillä on kaupungissa kymmeniätuhansia ihmisiä, jotka omassa arjessaan liikuttavat helsinkiläisiä entistä enemmän. Heitä on päiväkodeissa, kouluissa, nuorisotaloilla, liikennesuunnittelussa, terveyskeskuksissa, seniorikeskuksissa. Ja kaikki haluavat, että kaupunkilaiset liikkuvat enemmän.

Palkintoa jakamassa ollut Kuntaliiton hallituksen puheenjohtaja ja Lohjan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Joona Räsänen, sd., kehui Suomen liikkuvimman kunnan palkintoa yhdeksi Urheilugaalan tärkeimmistä.

– Tämä vaikuttaa jokaisen suomalaisen arkeen. On tärkeää, että joka vuosi kunnat kilpailevat siitä, että kuka saa asukkaansa viihtymään ja liikkumaan parhaiten.

MainosHelsingin lisäksi kilpailun finaaliin oli valittu Heinola ja Lieto.

Lieto kilpaili Liikkuva Lieto -ohjelmalla, joka on monipuolisesti ja strategisesti rakennettu liikuntaan ja liikkeeseen liittyvä palvelukokonaisuus, jossa vahvuuksina nousevat esiin erityisryhmien ja perheliikunnan huomioiminen sekä alueellinen yhteistyö Varsinais-Suomen kuntien kanssa.

Heinolan kaupunginjohtajan Jari Parkkosen mukaan finaalikolmikkoon pääseminen oli huomionosoitus Heinolassa tehdylle pitkäaikaiselle työlle.

– Taustalla on päättäjiä ja tekijöitä, urheiluseuroja ja yrityksiä, jotka ovat tehneet pyyteetöntä työtä heinolalaisten liikunnallisen elämäntavan eteen, Parkkonen kommentoi kaupungin Facebook-sivulla tuloksen ratkettua.

– Heinola on aiemmin julistautunut ensimmäisenä Suomessa terveysliikuntakaupungiksi ja huomioitu työstään Euroopan tasolla. Tänä vuonna panostamme Heinolan oman ”Islannin mallin” käyttöönottoon. Haluamme jatkaa terveyden edistämisen kärkikuntana.

Suomen liikkuvin kunta -kilpailu järjestettiin nyt kolmannen kerran. Viime vuonna voiton vei Oulu ja sitä ennen Asikkala.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*