Oulun Diakonissalaitoksen Säätiö (ODL) siirsi viikonloppuna turvapaikanhakijanuoret Kempeleen tukiasumisyksiköstä muualle varmistaakseen asukkaidensa turvallisuuden.

Kempeleessä järjestettiin lauantaina mielenilmaus, jonka aikana tukiasumisyksikön tontille tunkeutui kymmenkunta henkilöä, jotka vartija poisti alueelta. Maahanmuuttoviraston mukaan osa tunkeutuneista oli tiedotusvälineiden edustajia.

– Tiistaista alkaen yksikön ympäristössä on ollut jatkuvaa, levotonta liikehdintää. Rakennuksia on muun muassa heitetty kivillä ja ilotulitteilla ja tontille on tunkeuduttu, Migrin tiedotteessa sanotaan.

Poliisi on selvittänyt Kempeleessä paikallisen nuoren raiskausta. Migrin mukaan paikalliset nuoret ovat olleet järkyttyneitä uutisista ja niiden myötä heihin kaikkiin kohdistuneista ennakkoluuloista ja peloista.

– Paikallisten kiristyneet asenteet ovat olleet raskaita myös henkilökunnalle. Asiaa on käsitelty tukiasumisyksikössä laajasti sekä henkilöstön että nuorten kanssa.

Tukiasumisyksikön tehtävänä on järjestää turvapaikanhakijanuorille lainmukaiset vastaanoton palvelut, joista tärkeimpiä ovat majoitus ja sosiaali- ja terveydenhuolto. Henkilökunta opastaa turvapaikanhakijoita suomalaisen yhteiskunnan pelisäännöistä Maahanmuuttoviraston toimittaman opetusmateriaalin pohjalta. Infoja on järjestetty esimerkiksi Suomen oikeusjärjestelmästä, tasa-arvosta ja seksuaalisuudesta.

Kempeleen tukiasumisyksikkö toivoo uutiskohun jälkeen työrauhaa ja etenkin kotirauhaa nuorille.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*