Helsingin, Espoo, Vantaan ja Kauniaisten yhteistä sote-esitystä viilataan edelleen. (Kuva: Ville Miettinen)

Pääkaupunkiseudun kaupunginjohtajat jatkavat yhä neuvonpitoja seudun erillisestä
sote-ratkaisusta.

Viime viikolla ennakoitiin, että ratkaisu olisi ollut kaupunginhallitusten käsittelyssä jo maanantaina 22. elokuuta, mutta ratkaisusta neuvotellaan edelleen. Kuntalehden tietojen mukaan kaupunginjohtajat olivat koolla tiistaina ja jatkavat neuvotteluja edelleen keskiviikkona, eikä yhteistä ymmärrystä esityksestä tällä hetkellä ole.

Pääkaupunkiseudun esityksellä ei ole virallista määräaikaa, mutta tavoitteena on ollut, että pääkaupunkiseutu saisi kantansa sosiaali- ja terveysministeriölle elokuun aikana.

Käytännössä esitys pitäisi saada esityslistalle torstaiksi, jotta se ehtisi  kaupunginhallituksiin maanantaina 29.8., Kauniaisten kaupunginjohtaja Christoffer Masar sanoo Kuntalehdelle.

Helsingin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tatu Rauhamäki, kok., sanoo Kuntalehdelle olevansa sitä mieltä, että siinä aikataulussa, joka valtiolle on luvattu, pitäisi pysyä.

– Yleensä nämä eivät merkittävilläkään lisäajoilla parane, jos johonkin tiettyyn deadlineen mennessä ei ole muodostunut yhteistä näkemystä.

Sote- ja maakuntauudistuksen lakipaketti on lähdössä lausuntokierrokselle elokuun aikana.  Hallitus lupasi huhtikuisessa linjauksessaan, että pääkaupunkiseutu voi muodostaa oman ratkaisun, mikäli seudun kunnat tekevät yhteisen ehdotuksen.

Juttua päivitety 24.8. klo 12.40 Christoffer Masarin ja Tatu Rauhamäen kommenteilla.

Aiheesta aiemmin:

Uusimaa odottaa pääkaupunkiseudun maakunta-kantaa

Pääkaupunkiseudun omaa sote-esitystä odotellaan

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Hallitus: Sote pois 18 itsenäiseltä sote-sairaanhoitopiiriltä — säästävät 2,6–3,3 mrd./v sanoo:

    Kuinka pääkaupunkiseudun ”erivapauden” valtio-sotessa sosiaali- ja terveyspalvelujen rahoitusperiaate ja valtionosuusjärjestelmä eroaa toteutuvien 18 vapaaehtoisen, perustuslaillisen sote-sairaanhoitopiirin kuntayhtymän saamista valtionosuuksista ja rahoitusperiaatteesta?

    Onko valtio-sotessa vaarana, että väestöryhmien välinen epätasa-arvo lisääntyy?

    Onko valtio-sotessa vaarana, ettei alueellinen yhdenvertaisuus toteudu Suomessa?

    Onko pääkaupunkiseudun kunnat käyttäneet rahaa kaikkeen muuhun, mutta eivät sosiaali- ja terveyspalveluihin, jonojen poistoon, laatuun ja hoidon vaikuttavuuteen — käyttäneet rahaa eniten tarvitseville?

    Etelä-Suomen Sanomat verkossa 30.5.2016

    Kelan hurja laskelma: valinnanvapaus lisää kustannuksia 1-2 miljardia vuodessa

    MTV verkossa 13.6.2016

    Kela: Valinnanvapaus maksaa miljardi lisäeuroa – ”Oleellista olisi keskittyä eniten apua tarvitsiviin”

  2. Hallitus: Sote pois 18 itsenäiseltä sote-sairaanhoitopiiriltä — säästävät 2,6–3,3 mrd./v sanoo:

    18 vapaaehtoisen, perustuslain 121 §:n 4:nen momentin mukaisten sote-sairaanhoitopiirien rahoitus tulee perustuslain 121 §:ssä säädetystä verotusoikeudesta ja Euroopan neuvoston paikallisen itsehallinnon peruskirjan rahoitusperiaatteesta, jonka perustuslakivaliokunta on johtanut myös perustuslaista.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä