Pääministeri Sanna Marin luottaa siihen, että hallitus löytää kehysriihessä sovun myös vielä avoimena olevien kysymysten osalta. Kuvassa hallitusviisikko Kesärannassa kertomassa saavutetusta sovusta. Kuva: Lauri Heikkinen / valtioneuvoston kanslia

Pääministeri Sanna Marin (sd.) ilmoitti puolenpäivän aikoihin keskiviikkona (28.4.), että hallitus on löytänyt periaatteellisen sovun kehysriihessä.

Marin kertoi ensimmäisenä tilanteesta, kun hallituksen johtoviisikko saapui median eteen pääministerin virka-asunnolla Kesärannassa järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

– Olemme yhdessä hallituspuolueiden puheenjohtajien kanssa löytäneet sovun ja ratkaisun näihin keskeisimpiin kysymyksiin.

– Tavoitteenamme on saada kehysriihi ja puoliväliriihi päätökseen huomenna. Eli tästä vielä työ jatkuu yksityiskohtien parissa.

Pääministeri tarkensi, että keskeisistä kysymyksistä on saavutettu sopu, mutta joitakin avoimia kysymyksiä on vielä vastattavana.

Useita päiviä jatkuneita neuvotteluita on niiden aikana luonnehdittu eri osapuolien toimesta haastaviksi, ja tilanne nytkähti merkittävästi eteenpäin keskiviikkona. Pääministeri arvioi jokaisen neuvottelijan tehneen osuutensa paremman tilanteen saavuttamiseksi.

– Kaikki ovat joustaneet, kaikki ovat lähteneet hakemaan yhteistä ratkaisua.

Alun perin kaksipäiväiseksi tarkoitettu kehysriihineuvottelu alkoi viime viikon keskiviikkona.

Hallituskauden puoliväliin osuvassa riihessä hallituksen on tarkoitus tarkastella ohjelmansa etenemistä sekä valtion tulevaa talouskehitystä.

Aiheesta aiemmin:

Kehysriihi jatkuu edelleen – kunnissa huoli mahdollisesta valtionosuuksien leikkaamisesta

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*