Salon kaupunki pistää organisaatiorakenteensa uusiksi osana talouden tasapainottamiseen tähtäävää selviytymissuunnitelmaa.
 
Hallintosääntötyöryhmän vetämässä ja yhdessä konsultin kanssa työstämässä hankkeessa on seuraavaksi vuorossa kolmen ylätason organisaatiovaihtoehdon esittely esimiehille ja kaupunginhallitukselle.
 
Vaihtoehto 1
 
Vaihtoehdoista ensimmäisessä on kaksi kokonaisuutta, sosiaali- ja terveystoimen sekä sivistystoimen muodostama hyvinvointipalveluiden kokonaisuus sekä konserni- ja kaupunkikehityksen kokonaisuus. 
 
Vaihtoehto 2
 
Toisessa vaihtoehdossa sosiaali- ja terveystoimen sekä sivistystoimen palvelut ovat yhdessä hyvinvointipalveluiden kokonaisuudessa.
 
Kaupunkikehityksen kokonaisuudessa ovat lupa- ja valvontapalvelut sekä teknisen toimen alla tällä hetkellä olevat kiinteistö- ja mittauspalvelut, yhdyskuntatekniset palvelut sekä kaupunkisuunnittelun palvelut.
 
Kolmannen kokonaisuuden eli konsernipalvelut muodostavat kunnan kehittämis- ja hyvinvointipalveluja tukevat hallinto- ja tukipalvelut sekä liikelaitokset.
 
Vaihtoehto 3
 
Kolmannessa vaihtoehdossa sosiaali- ja terveyspalvelut, sivistyspalvelut, kaupunkikehitys ja konsernipalvelut muodostavat neljä kokonaisuutta.

Sivistyspalvelut olisi jaettu lasten ja nuorten palveluihin sekä vapaa-ajan ja kulttuurin palveluihin.

 
Uudistukset ovat välttämättömiä
 
Salon kaupungin tiedotteen mukaan ensimmäinen ja toinen malli tuottaisivat todennäköisesti eniten hyötyä.
 
Uudella organisoinnilla tavoitellaan 0,6-1,3 miljoonan euron säästöjä.
 
– Uudistus on välttämätön. Samalla on pidettävä mielessä, että pelkällä organisaatiouudistuksella ei ongelmia ratkaista, vaan uudistus on osa selviytymissuunnitelmaa, summaa hallintosääntötyöryhmän puheenjohtaja Saija Karnisto.
 
Lopullisen päätöksen uudesta ylätason organisaatiorakenteesta tekee Salon kaupunginvaltuusto syyskuun alussa.
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä