Feldt-Rannan mukaan kuntauudistus on etenemässä demareiden linjausten mukaisesti. Puolueen keskeiset tavoitteet kuntauudistuksessa ovat olleet palveluiden paraneminen, kuntien elinvoiman vahvistuminen ja demokratian lisääntyminen.

– Hallitus on hyväksynyt linjan, jossa SDP:n tavoitteet on huomioitu. SDP on johdonmukaisesti vastustanut pakkoliitoksia. Nyt tehdyssä linjauksessa kunnille ei tule pakkoa, eikä valtion toimivaltaa asiassa laajenneta. Kriisikuntien osalta olemassa oleva käytäntö jatkuu.

Feldt-Ranta on tyytyväinen, että kuntauudistus toteutetaan nyt kuntavetoisesti. Myöskään pakkoselvittäjiä ei aseteta, vaan ratkaisussa lähdetään siitä, että kunnille itselleen annetaan aikaa rakentaa yhteistyötä alueilla. Uudistuksessa huomioidaan myös metropolialueen erityisratkaisun tarve.

– Kuntia kuullaan uudistuksen edetessä ja kunnille tarjotaan mahdollisuus näkemystensä esittämiseen keskeisistä uudistuksen vaiheista, kuten rakennelain luonnoksesta ja sosiaali- ja terveydenhoitomallista. Myös henkilöstön asema muutosprosesseissa turvataan ja varmistetaan henkilöstön osallisuus uudistuksen onnistumiseksi.

(KL)

SDP:n tiedote

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä