Soiten aluevaltuusto kokoontuu ylimääräiseen kokoukseen torstaina. (Kuvituskuva: Ville Miettinen)

Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue Soiten aluevaltuusto kokoontuu torstaina 11. huhtikuuta ylimääräiseen kokoukseen, jonka aiheena on tilapäisen valiokunnan perustamisesta päättäminen. Tilapäinen valiokunta asetettaisiin valmistelemaan aluehallituksen puheenjohtajiston mahdollista erottamista.

Keskustan valtuustoryhmä teki edellisessä aluevaltuuston kokouksessa aloitteen tilapäisen valiokunnan perustamisesta, koska se katsoo, ettei hallituksen puheenjohtajan Sari Innanen nauti enää ryhmänsä luottamusta. Keskusta äänesti Innasen luottamuksesta omassa kokouksessaan 22. helmikuuta.

Aloitteessa todetaan näin: ”lnnasen toiminnasta aluehallituksen puheenjohtajana on ollut ryhmän näkemyksen mukaan haittaa hyvinvointialueen tehokkaan toiminnan jatkuvuudelle ja hänen toimintansa helmikuun 2024 aikana on ollut Keskustan aluevaltuustoryhmän linjausten vastaista. Siksi ryhmä katsoo, että lnnanen ei voi jatkaa aluehallituksen puheenjohtajan tehtävässä vaarantamatta hyvinvointialueen päätöksentekoa ja taloustilanteesta johtuvien toimenpiteiden toteutumista.”

Aloitteen allekirjoitti 27 valtuutettua. Kaikkiaan Soiten valtuustossa on 59 valtuutettua, joista eniten on keskustalaisia (23).

Hyvinvointialuelain 39:n pykälän mukaan aluevaltuusto voi erottaa hallituksen puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan kesken toimikauden, jos joku heistä ei nauti aluevaltuuston luottamusta. Erottamispäätös koskee puheenjohtajistoa kokonaisuudessaan.

Innasta kohtaan syntynyt epäluottamus liittyy Soiten viimevuotisen alijäämän yllättävään kasvun käsittelyyn alkuvuodesta ja siitä seuranneeseen hyvinvointialuejohtaja Minna Korkiakoski-Västin irtisanoutumiseen.

Aiheesta aiemmin:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä