Kotkan kaupunki on saanut satoja yksittäisiä ideoita säästötavoista, joilla kaupungin kurjaa taloustilannetta voisi parantaa, kertoo Kymen Sanomat.

Kotka ilmoitti viime viikolla että sen tavoitteena on vähentää 10 miljoonalla eurolla menoja ja tiedusteli kaupunkilaisilta, kuinka tämä voisi tapahtua.

Kotka punnersi viime vuoden tilinpäätöksensä plussalle kiinteistöjen yhtiöittämisjärjestelyillä. Kaupunki täyttää edelleen valtaosan kriisikuntakriteereistä. Eilen kaupunginhallituksen hyväksymässä viime vuoden tilinpäätöksessä alijäämää on 33 miljoonaa euroa.

Kotkan kaupunginhallitus hyväksyi myös kaupungin johdon esityksen yt-menettelyn aloittamisesta. Menettelyllä on tarkoitus saavuttaa mainittu 10 miljoonan euron menovähennys.

Viime viikolla Kotkan kaupunginjohtaja Henry Lindelöf arvioi Kuntalehdelle, että yt-menettelyn seurauksena nähtäneen irtisanomisia.

Kotkan kaupunginhallitus on suunnitellut talouden kohentamista mm. energiayhtiö Kotka Energian omistusjärjestelyjen kautta saatavalla myyntivoitolla. Kymen Sanomien mukaan Kotka Energia on kuitenkin kirjelmöinyt kaupunginhallitukselle, että tavoiteltua myyntivoittoa ei ole mahdollista saavuttaa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä