Pajalan ja Kolarin valtuustot kokoontuivat tiistaina Pajalassa. (Kuva: Marika Kumpurinne-Harju / Kolarin kunta)

KUNTAKIERROS Kolarin ja Pajalan valtuustot kokoontuivat tiistaina yhteiskokoukseen. Jo perinteeksi tullut tapaaminen järjestettiin tällä kertaa Ruotsin puolella Pajalassa.

-Valtuustot ovat tavanneet jo kymmenen vuoden ajan 1-2 kertaa vuodessa vuorotellen Kolarissa ja Pajalassa. Ne ovat hyödyllisiä ja mukavia tilaisuuksia, kertoo Kolarin kunnanvaltuuston puheenjohtaja Jarmo Kylmämaa, kesk.

Yhteisvaltuustossa kerrotaan ajankohtaiset kuulumiset, keskustellaan mahdollisista yhteistyökuvioista sekä vieraillaan jossakin paikallisessa yrityksessä.

-Tapaamiset alkoivat aikanaan Meänmaan kaivonhankkeiden tiimoilta. Olemme samaa työssäkäyntialuetta ja myös kulttuurisesti samaa aluetta, joten yhdistäviä asioita on paljon. Viralliseen yhteistyöhön kuntien kesken raja valitettavasti edelleen luo rajoituksia, Kylmämaa sanoo.

Tällä kertaa valtuustot vierailivat Kaunis Ironin kaivoksella Pajalan Kaunisvaaralla. Valtuustojen yhteisessä keskustelussa nousivat esille muun muassa huoltovarmuuteen liittyvät seikat, Kolarin-radan sähköistys ja siihen liittyvä edunvalvonta, hallintokuntien yhteiset kehittämiskohteet elinkeinojen puolella ja myös yhteiset kulttuuritapahtumat.

Kolarissa on asukkaita noin 4000 ja Pajalassa noin 6000. Välimatkaa kuntakeskuksilla on noin 25 kilometriä.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*