Korkeimman hallinto-oikeuden mukaan Tita Rinnevaara on Pyhäjärven kaupunginjohtaja. KHO on tällä viikolla antanut yhteensä neljä Rinnevaaraa koskevaa tai sivuavaa päätöstä. Kaksi päätöksistä liittyy Pyhäjärveen ja kaksi Heinolaan. Yhteistä päätöksille oli myös se, että kaikki valitukset hylättiin.

Pyhäjärven osalta KHO piti voimassa Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätöksen, jonka mukaan Tita Rinnevaaran erottaminen Pyhäjärven kaupunginjohtajan tehtävistä syntyi virheellisessä järjestyksessä. Näin ollen Rinnevaara on yhä edelleen juridisesti kaupunginjohtaja Pyhäjärvellä.

-Emme vielä päätöstä kaupungille saaneet, joten lehtitietojen varassa tässä ollaan. Mutta jos virallinen päätös on tuo, niin Rinnevaara on meidän kaupunginjohtaja, eikä siinä ole kahta sanaa, kommentoi päätöstä kaupunginhallituksen puheenjohtaja Asko Kauranen (kesk.).

Pyhäjärven kunnallispolitiikassa aallot ovat viime vuosina lyöneet kohtuullisen korkeina ja kaupunginjohtajan pesti on ollut vuoden pätkätyösopimuksilla kokeneen Veikko Tikkasen näpeissä. KHO:n päätöksen myötä Tita Rinnevaara saa jälleen avaimet kaupungintalolle.

-Kahta kaupunginjohtajaa ei voi olla. Se on selvä asia. Toivottavasti nyt vain saadaan yhteys Rinnevaaraan, niin saadaan sovittua käytännön asiat ja selviää, milloin hän voi aloittaa työt, Kauranen toteaa.

Heinolan osalta päätökset koskivat Tita Rinnevaaran erottamista kaupunginjohtajan tehtävistä huhtikuussa 2013 ja sen jälkeen tapahtunutta uuden kaupunginjohtajan valintaprosessia. Kummastakaan valituksesta KHO ei löytänyt perusteita lähteä kumoamaan aiempia päätöksiä.

 

Aiempaa Rinnevaara-uutisointia Kuntalehden sivuilla

KHO päätös koskien kaupunginjohtajan virkasuhteen päättymistä Pyhäjärvellä

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*