Hallitusohjelman mukaan kunnille ei tule uusia tehtäviä lähivuosina.

– Hallitus ei anna kunnille lainkaan uusia tehtäviä tai velvoitetta vaalikaudella 2015–2019. Hallitus sitoutuu pitämään voimassa 100 prosentin valtionosuudet turvaavan lain. Mikäli valtionosuuksia leikataan, hallitus vähentää kuntien tehtäviä samassa suhteessa, todetaan hallitusohjelmassa.

Tuleva hallitus lupaa karsia kuntien tehtäviä miljardin euron verran. Ministeriöiden tulee laatia esitys karsittavista tehtävistä tämän vuoden aikana. Jos homma kangertaa, niin tarvittaessa karsinta tapahtuu 15 viime vuoden aikana kunnille sälytetyistä hommista.

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. KUNNATKO PAKETTIIN 1 MILJARDIN HINTALAPULLA?
    Maassa uskotaan edelleen, että kaikki ongelmat ratkeavat lakeja ja asetuksia lisää säätämällä. Suomen 317 kunnalla Helsingistä-Utsjoelle on kasattu väkisin lisätehtäviä, vaikka niiden hoitamiseen ei ole ollut mittään mahdollisuutta.
    Kuntien pakollisia lakisääteisiä tehtäviä on nyt 535 kpl. Ylijohtaja Silja Hiironniemi luovutti 17.1.2013 tämän Kuntien tehtävien kartoitusraportin. Raportti löytyy kaikille osoitteesta http://www.vm.fi
    Raportin jälkeen kunnille annettu vaan lisätehtäviä 30 kpl. Näistä tehtävistä johtuvia velvoitteita (pakkopaitaa) on 12 ministeriön ja keskusviraston toimesta annettu kunnille 974 kpl. Rahoitusvastuu on ajat sitten siirretty kuntien kukkaroille. Valtio osallistuu enää kokonaiskustannuksiin 30%:lla. Kaikille on selvää, että palvelujen tuottamisen rahoituspohja ei ole kunnossa.

    Kunnille maan hallitus päätti lähettää 1 miljardin hintalapun. Miljardi saadaan kasaan kuntien velvoitteita purkamalla. Miten?

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä