Kokoomuksen kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo ihmettelee vihreiden linjauksia maakuntauudistuksessa. Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto sanoi Kuntalehdessä, että maakuntavaalien järjestäminen lokakuussa on täysin järjetöntä.

Wallinheimon mukaan vihreät ovat nimenomaan kannattaneet soten järjestämistä hallituksen sote-sovun mukaisella tavalla.

– Esimerkiksi Ville Niinistö 9.11.2015 totesi, että vihreät ovat tyytyväisiä siihen, että välitasolle tulee demokraattinen ja vaaleilla valittu aluehallinto, Wallinheimo sanoo.

– Eduskuntaan tulevassa sote-uudistuksessa maakunnille muodostuu vahva itsehallinto, ne ovat demokraattisesti hallinnoituja ja ne ovat vastuutettuja pitämään huolen siitä, että ne tuottavat palvelut laadukkaasti ja kustannusvaikuttavasti.

Mainos– Vihreät ovat puoltaneet tulevaa välitason hallintoa. Esimerkiksi Touko Aalto on linjapuheessaan 18.6. vaatinut maakunnille myös verotusoikeutta. Nyt takki on vihreillä jälleen kerran kääntynyt, ja vaikuttaa pikemminkin siltä, ettei koko puolue oikein edes tiedä, mitä sote-uudistukselta haluaa, Wallinheimo sanoo.

Kuntalehden haastattelussa Aalto sanoo, että hänen mielestään ensin pitäisi toteuttaa sote-uudistus, ja sen jälkeen aluehallintouudistusta katsottaisiin erillisenä kokonaisuutena.
Aalto sanoo hyväksyvänsä maakuntamallin ja -vaalit, jos maakuntia olisi vähemmän ja niillä verotusoikeus.

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*