Kevan eläkelaskuria käytettiin toukokuussa 21 000 kertaa, mikä on lähes nelinkertainen määrä vuodentakaiseen ajankohtaan verrattuna.

Keva uudisti eläkelaskurinsa huhtikuussa ensi vuonna voimaan tulevan eläkeuudistuksen mukaisiksi.

– Eläkeuudistuksen vaikutukset omaan eläkeikään ovat selkeästi kiinnostava asia. Vanhuuseläkelaskurin käyttö kertoo, että eläkkeelle siirtymistä suunnitellaan hyvissä ajoin ja samalla pohditaan varmasti myös taloudellisia asioita, toteaa asiakkuustoiminnan kehittämispäällikkö Tero Manninen sanoo Kevan tiedotteessa.

– Uusitut laskurit ovat nostaneet kävijöiden tyytyväisyyttä verkkopalveluumme, sillä 88 prosenttia kävijöistä pitää palvelua hyvänä tai erinomaisena.

Eniten laskureiden käyttäjiä ovat kiinnostaneet vanhuuseläkkeeseen liittyvät arviot, sillä vanhuuseläkelaskuria on käytetty lähes 9 500 kertaa. Osa-aikaeläkkeen laskuria on käytetty noin 4 400 kertaa ja osittaisen varhennetun vanhuuseläkkeen ja työkyvyttömyyseläkkeen laskureita noin 3 500 kertaa kumpaakin.

Eläkeasioita hoidetaan yhä enemmän verkossa; kun Kevan verkkopalveluun kirjauduttiin viime vuonna keskimäärin 33 000 kertaa kuussa, tänä vuonna keskiarvo on jo 58 000. Toukokuun vanhuuseläkehakemuksista 64 % toimitettiin sähköisesti.

Kevan eläkelaskureilla pystyy arvioimaan vanhuuseläkettä, työkyvyttömyyseläkettä, osa-aikaeläkettä sekä uutta eläkelajia, osittaista varhennettua vanhuuseläkettä.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*