Kiinnostus työhuonekokeilua kohtaan ratkaisee toiminnan tulevan kehittämisen, sanoo Loviisan kehittämisjohtaja Sten Fronden. (Kuva: Janne Lehtinen)

Loviisan kaupunki tukee etätyön tekijöitä sekä muita satunnaista työtilaa tarvitsevia uudentyyppisillä yhteisöllisillä työtiloilla ydinkeskustassa.

– Loviisasta käydään töissä muun muassa pääkaupunkiseudulla. Työtilaa käyttämällä voi vähentää pitkiä työmatkoja. Etätyön tekeminen muualla kuin kotona on varmasti monelle mieluinen vaihtoehto, Loviisan kehittämisjohtaja Sten Frondén sanoo.

Yhteisölliset työtilat ovat yleistyneet etätyön yleistyessä. Yhteisöllisiä työtiloja on tarjolla niin kaupungeissa kuin maaseudulla. Toinen itäuusmalainen kunta, Lapinjärvi, avasi jo kolme vuotta sitten ”koko kylän työhuoneen” vastaavaan tarkoitukseen.

Loviisan yhteisöllinen työtila on nimeltään CoWork Loviisa, se on pilottiprojekti, josta kerätään kokemuksia ja selvitetään yhteistilojen tarpeellisuutta. Työtilassa on työpisteiden lisäksi mm. neuvotteluhuone ja keittiö.

– Uuden ajan työskentelymallit koskevat myös Loviisaa. Kiinnostuksen laajuus määrittelee, mihin suuntaan toimintaa kehitetään jatkossa, Frondén sanoo.

Syyskuuhun asti tiloissa työskentely on ilmaista, sen jälkeen tilojen käytöstä peritään pieni korvaus. Tuolloin päivän työskentely tiloissa maksaa 10 euroa, viikko 40 euroa ja kuukausi 140 euroa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. ”Tuolloin päivän työskentely tiloissa maksaa 10 euroa, viikko 40 euroa ja kuukausi 140 euroa.”

    Yhteiskäyttöisten työtilojen idea on hyvä, mutta tuleva hinnoittelu tuntuu kovalta, mikäli ratkaisulla tavoitellaan myös muita hyötyjä, kuten työtekijöiden sitouttaminen Loviisaan, paikallisten lounaspaikkojen kannattavuus, ympäristöarvoista (työmatkaliikenteen väheneminen) puhumattakaan. Toki jutusta ei ilmene, mitä kaikkea tuohon 10 euron päivään sisältyy?

    Menestystä kokeilulle, mielellämme kuulemme onnistumisista!

    Toni Auvinen, digijohtaja
    Pohjois-Savon liitto

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*