Epidemiassa ollaan edelleen veitsenterällä, Turun kaupungin tartuntataudeista vastaava lääkäri Jutta Peltoniemi sanoo.

Koronatartunnat ovat jälleen kääntyneet Turussa nousuun. Myös testipositiivisten määrä on noussut edellisviikoista selvästi.

Turussa todettiin viikolla 18 (3.–9.5.2021) 111 koronavirustartuntaa. Ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä n. 88/100 000/14 vrk (11.5.2021).

– Olemme epidemiatilanteessa nyt veitsenterällä ja tartuntaluvuissa on jälleen tapahtunut käänne huonompaan. Tartunnoissa näkyvät nyt vapun ja jokirannan illanviettojen tulos. Toivon, että jokainen muistaa edelleen tilanteen vakavuuden ja huolehtii osaltaan riittävistä koronavarotoimista, tartuntataudeista vastaava lääkäri Jutta Peltoniemi sanoo Turun kaupungin tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan epidemia on Turussa edelleen leviämisvaiheessa ja tartuntaluvut tulisi saada alhaisemmaksi, jotta rajoitusten keventämistä voidaan jatkaa.

Tiukat rajoitukset ovat näkyneet esimerkiksi urheilutapahtumissa. Sunnuntaina turkulaisen FC Interin otteluun jalkapallon Veikkausliigassa sai ottaa kuusi (6) katsojaa. Heistä jokainen esiteltiin ottelutapahtumassa pelaajien esittelyn jälkeen.

Vastaavia rajoituksia ei ole esimerkiksi anniskelupalveluissa. Tiistaina Turun kaupunki tiedotti avaavansa Kirkkopuiston terassin tulevana lauantaina. Terassille voidaan ottaa satoja ihmisiä.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*