Kiteen kaupungin henkilöstöpäällikön Nina Holopaisen mukaan moni kaupungin työntekijä pohtii parhaillaan irtisanoutumista tai vähintään pidemmälle vapaalle jäämistä virkamiesten ja poliitikkojen välisten riitojen takia, kertoo Yle Pohjois-Karjala.

– Luottamusta ei ole. Meiltä on irtisanoutunut erittäin päteviä ihmisiä. Tiedän, että monet harkitsevat tällä hetkellä omaa ratkaisuaan, Holopainen kertoo.

Kiteen kaupunginjohtaja Kirsi Hämäläinen ilmoitti maaliskuussa, että hän irtisanoutuu elokuusta lähtien. Perusteluksi Hämäläinen kertoi perhesyyt.

Viime viikolla Kiteen kaupungin hallinto- ja sivistysjohtaja Ulla Huhtilainen irtisanoutui. Hän kertoi syyksi liian suuren työmäärän sekä uusien valtuutettujen ja kaupunginhallituksen jäsenten käytöksen.

Aiemmin toukokuussa Kiteen kaupungilla esimiesasemassa työskentelevä henkilö teki kaupunginhallitukselle työsuojeluilmoituksen kokemastaan työpaikkakiusaamisesta ja poliittisesta ajojahdista.

Osa Kiteen virkamieskunnasta syyttää irtisanoutumisista kokoomuksen ja perussuomalaisten uusia valtuutettuja. Ylen mukaan osa kaupungin johdosta kokee heitä kohtaan käytettävän viikoittain törkeää kieltä ja tuntee olonsa uhatuksi.

– Meitä luottamusmiehiä on manipuloitu ja me olemme nostaneet näistä asioista meteliä, niin kuin kuuluukin. Jos virkamiehet, sen sijaan, että yrittäisivät entistä kovemmin jyrätä meidän päältä ja antaisivat periksi, niin eihän tässä olisi mitään ongelmaa, kaupunginhallituksen jäsen ja perussuomalaisten varavaltuutettu Seija Pajatie näkee

– Jos jollakin on raskasta tuolla kaupungintalolla juryn (johdon) jäsenellä, niin se voi olla myös itseaiheutettua. Päätösten teko ei kuitenkaan kuulu virkamiehille, vaan luottamusmiehille, Pajatie sanoo.

Uutinen Ylen verkkosivuilla

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä