kuva: Pohjois-Karjalan liitto
Pohjois-Karjala valitsee uuden maakuntajohtajan syyskuussa. Pohjois-Karjalan maakuntaliiton toimitilat ovat Joensuun vanhimmassa kivirakennuksessa Pielisjoen linnassa.

Pohjois-Karjalan maakuntahallitus esittää maakuntavaltuustolle, että maakuntajohtajan virkaan valitaan joko Markus Hirvonen tai Anssi Niskanen. Valtuusto valitsee maakuntajohtajan 7. syyskuuta.

Markus Hirvonen, 36, on hallintotieteiden maisteri ja Juuan kunnanjohtaja. Joensuulainen maatalous- ja metsätieteiden tohtori Anssi Niskanen, 53, toimii Suomen metsäkeskuksessa elinkeinojohtajana.

Maakuntajohtajan virkaa tavoitteli 17 hakijaa, joista 7 haastateltiin. Soveltuvuusarviointeihin etenivät Hirvosen ja Niskasen lisäksi MTK:ssa johtajana kansainvälisissä ja EU-asioissa toimiva Simo Tiainen ja muun muassa Joensuun Tiedepuiston toimitusjohtajana työskennellyt Jari Lauronen.

Uusi maakuntajohtaja aloittaa työnsä viimeistään ensi vuoden alussa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Eino Poutiainen ajoi mopolla vusikymmeniä sitten eduskuntaan ja nosti SMPn mekittäväksi puolueeksi ilman sen kummempia ansioita. Mopoilu riitti.
    Mielenkiintoista nähdä, hurmaako julkisuudessa mopoilu 2020-luvulla maakuntajohtajan valitsijat vai edellytetäänkö valittavalta muitakin näyttöjä. Maakuntaliitot ovat yleensä ymmärtneet asettaa riman korkealle, tuoreimmillaan viikko sitten etelä-Karjalassa. Osaaminen, kokemus, näytöt ja luotettavuus olivat valinnan avainkriteerit. Pohjois-Karjalassa ilmeisesti riittää poliittinen ketteryys, jolla valinnalle saadaan riittävä enemmistö ja puolueille uskollinen johdateltava.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*